Ben jij klaar om jouw eigen tuinontwerper te worden?

Maak van jouw tuin een 
droomtuin met

‘Ontwerp je eigen tuin’

 

De mooiste tuin bedenk en ontwerp je zelf!

Ben jij klaar met die ongezellige tuin?

Iedere vrouw die ik spreek verlangt er naar: een tuin die knus is, een plek waar ze helemaal zichzelf kan zijn en waar ruimte is voor iedereen: volwassenen, (klein)kinderen, insecten, vogels én mooie planten.

Maar ook iedere tuin heeft een probleem: te lang, te klein, te groot, te nieuw, te veel naar de smaak van de vorige bewoners, te veel inkijk van de buren. Noem het maar.

Waarschijnlijk heb je al eens geprobeerd om het wat gezelliger te laten ogen. Meer mooie accessoires, nieuwe planten en misschien zelfs wel een andere tuinset. Het is alleen nog steeds niet die gezellige tuin waar jij zo naar verlangt.

Dit is het moment om daar verandering in te gaan brengen.
Het is tijd geworden dat jij de regie gaat voeren over jouw eigen tuin!

Wil je nu eens écht gaan genieten van jouw tuin en met plezier aan je tuin werken? Start dan vandaag met het stappenplan van de cursus ‘Ontwerp je eigen tuin’. Want wie kent jouw tuinwensen nu beter dan jij? 

 

Hoe zou het voor je zijn als je…

 • Echt helderheid krijgt met betrekking tot jouw tuinwensen?
 • Van honderden tuinideetjes tot een duidelijk tuinplan zou kunnen gaan?
 • Niet meer hoeft te twijfelen over de indeling, maar jij je de regisseur van jouw eigen tuin voelt?
 • Van ploeteren in de tuin naar ontspannen denken en werken aan je tuin?
 • Een helder zelfgemaakt tuinontwerp in handen hebt?

 

Met als gevolg dat je…

 • Iedere dag in je eigen prachtige tuin te vinden bent.
 • Echt kan genieten van het contact met de natuur. Vlinders, vogels, bloemen…
 • De verschillende seizoenen tot bloei ziet komen
 • Kan genieten van die extra natuurlijke leefruimte die je aan jouw thuis hebt toegevoegd.
 • Je jezelf mag voelen in je eigen tuin, een tuin die ook echt bij jou past.  
 • Van een standaard tuin tot een creatief tuinontwerp bent gekomen.
zelf je tuin ontwerpen

Een tuin ontwerpen…

dat is toch voor een opgeleide tuinontwerper?

Je kan je tuin laten ontwerpen door een professioneel tuinarchitect. Je kunt ook je hovenier een ontwerpschets laten maken.

Ik ben van mening dat het juist heerlijk is om jouw eigen tuin te ontwerpen. Jij kent jouw tuin en jouw (tuin)wensen het beste. Een tuinontwerper heeft uiteraard kennis van tuinen en ontwerpen, maar dat is iets wat jij ook kan leren.

Wat een tuinontwerper tijdens een kennismakingsgesprek met jou moet ontdekken? Jouw dromen en verlangens. Maar… ben jij in staat om die goed uit te leggen aan de ander? En kan de ander jouw wensen goed vertalen tot een mooi ontwerp? En hebben jullie precies dezelfde smaak?

Bovendien is het ook nog eens veel leuker om het zelf te doen. Het is een heerlijke creatieve hobby. Lekker bladeren in tijdschriften, moodboards maken en op ontdekking in de tuin.

Je neemt zelf de regie in handen: de zithoek achterin de tuin? Een moestuin op links? In jouw eigen tuinontwerp schuif je de onderdelen net zo lang heen en weer tot het voor jou helemaal klopt.

Niemand die daar moeilijk over doet. 😉

Je kan alles leren, ook tuinontwerpen!

Het bewijs dat je niet de enige bent met dit verlangen…

 

al meer dan

vrouwen gingen je voor

Niet weten wat je met je tuin aan moet heeft vaak andere oorzaken dan

‘niet goed weten welke planten je uit moet kiezen’ 

 Hi! Ik ben Hermineke.

Meer dan 10 jaar ontwierp ik tuinen voor iedereen die ‘iets’ met de tuin wilde. Na jaren zelf het tekenpotlood op te pakken, daag ik sinds 2017 tuinbezitters uit om zelf hun tuinontwerp te maken.

Mijn klanten weten vaak niet wat ze met hun tuin aan moeten. Het ‘klopt’ gewoon niet voor hun gevoel.

Ik geloof dat je nog veel meer plezier ervaart aan je tuin als je leert om deze zelf vorm te geven. Als je anders naar je tuin leert kijken en vervolgens zelf richting durft te geven.

Dat is meestal waar ‘het probleem’ zit: richting geven en keuzes maken. Er spelen zaken, zoals: de indeling van je tuin is niet logisch, de fijnste plekken in je tuin worden nu niet optimaal benut en/of de verhouding beplanting en bestrating is uit balans.

Maar 9 van de 10 keer is het ook zo dat jouw persoonlijke touch mist en dat maakt je tuin een onpersoonlijke plek.

Dus nee, je hoeft geen professioneel tuinontwerper te zijn. Je hebt enkel een diep verlangen nodig om van jouw tuin een mooie plek te maken. Een verlangen dat met de juiste aandacht, tuinontwerplessen en mijn aanmoediging kan oplaaien tot een heerlijk vuur.

In de cursus ‘Ontwerp je eigen tuin’ ontdek je:

♥   Wat nou precies die tuin is waar jij echt gelukkig van wordt. Zodat je geen tijd en ruimte hoeft te verspillen of gefrustreerd hoeft te zijn over keuzes en investeringen in je tuin die achteraf toch niet voor jou blijken te werken.

♥   Hoe je efficiënt de juiste tuininspiratie vindt waar jij ook zeker wat aan hebt voor jouw nieuwe tuinplan.

♥   Hoe jouw tuin bij jou en je gezin aansluit en niet zomaar een standaard tuin wordt.

♥   Hoe je jouw creativiteit inzet in jouw tuin en daarmee een écht andere tuin maakt dan al die andere tuinen in jouw straat of buurt.

♥   Hoe jij zichtlijnen zo toepast in jouw tuin als tuinarchitecten al eeuwen doen en daarmee de mooiste tuinen creëren: diepte, breedte, avontuur, en een mystieke sfeer? Jij hebt het straks in de hand. 

♥   Hoe jij beplanting toepast in je ontwerp zodat je van jouw tuin een prettige maakt.

♥   Hoe je gewoon aan jouw keukentafel jouw tuindroom omzet in een creatief en concreet tuinontwerp.

♥   Hoe je jouw tuindroom op papier ook werkelijkheid laat worden, omdat je slim nadenkt over jouw budget, energie en opties bij de aanleg van je tuin.

Je leert dus precies de methode waarmee al meer dan 350 creatieve en mooie tuinen in Nederland, Frankrijk, Spanje en België zijn ontstaan!

Een rustige nazomer avond. Ik zit lekker nog even in mijn tuin. En geniet volop. En bedenk dat dit genieten mede komt doordat ik in een impulsieve bui mij inschreef voor jouw online cursus. Nadat ik een webinar van je volgde begin dit jaar.

De wijze waarop je over een tuin sprak, je leuke voorkomen en heldere uitleg, trokken mij snel over de streep. De cursus was geweldig! Ik heb eerlijk gezegd niet eens precies alle opdrachten gedaan. Maar er ging gewoon iets stromen na jouw uitleg, filmpjes en bezig zijn met het werkboek. Ik leerde de basis van schetsen. En tips en trics over hoe je tot een fijne indeling kunt komen.

En het belangrijkste dat ik leerde was: alles is goed, want het is MIJN tuin. Ik mag vooral doen wat ík fijn vind. Geen goed of fout. En toen ik dat eenmaal echt besefte, lukte het opeens een tuin te maken waar ik blij van word. Ik kreeg steeds weer nieuwe creatieve ideeën. De tuin is nog niet ‘af’ en dat zal ook niet heel snel gebeuren, want ik hou van het proces en de verrassingen.

Sinds ik op deze manier met mijn tuin bezig ben, krijg ik heel veel complimenten van iedereen die de tuin ziet 😊. Precies over de details die ik zonder de cursus nooit had kunnen bedenken. Niet omdat het ‘de’ perfecte tuin is, maar omdat hij vol liefde ontworpen wordt en voor mij perfect is! Ik raad iedereen die van zelf doen en tuinen houdt en niet bang is om onconventioneel te zijn, aan om de cursus te volgen. DANK JE WEL HERMINEKE!

Lillemaj

Ik heb de online tuinontwerpcursus met veel plezier gedaan. Het was een deel van de voorpret, voorafgaand aan de verhuizing naar een plek met wat meer ruimte om het huis heen.

Het belangrijkste dat de ontwerpcursus me heeft opgeleverd, is een grondplan op hoofdlijnen. Ik heb me verdiept in prairietuinen en in het werk van Piet Oudolf. Ik weet nu hoe ik daarmee een ervaring van overvloed aan kleur en vorm ga creëren.

Voor mij was vooraf de grootste uitdaging hoe ik de ruimte om ons huis tot een eenheid zou kunnen krijgen. Met name de schetsfase hielp daarbij. En Herminekes tips in de laatste les: “Wees erop voorbereid dat mensen om je heen allerlei suggesties gaan doen. Hou daarbij steeds je ontwerp en je wensen voor ogen”.

Ik had aan het einde van de cursus een plan waar ik enthousiast over ben. Hiermee kon ik door de tijd heen koers houden tussen de vele ideeën en suggesties – altijd goed bedoeld, maar niet altijd gevraagd – die op me af kwamen. Zo kan ik stap voor stap voortbouwen aan een fijne tuin.

Riana

Nadat de verbouw van het huis klaar was kon ik niet wachten om met de tuin aan de slag te gaan. Maar waar te beginnen? De tuin was jaren nauwelijks onderhouden. Alleen het gras werd soms gemaaid.

Gelukkig leerde ik Hermineke kennen en hoorde van haar online cursus tuinontwerp. Stap voor stap werd ik begeleid in het denkproces en het uitwerken van ideeen.

Ik wilde het in een paar maand voor elkaar hebben, maar Hermineke laat je eerst echt de tijd te nemen om over allerlei onderwerpen na te denken. Bij veel onderwerpen dacht ik “o ja natuurlijk daar moet ik ook aan denken”, maar zelf was ik er niet zomaar op gekomen.

Hermineke kwam met suggesties die me op een nieuw idee brachten. Ik merk dat nu met meer durf en visie naar mijn tuin kijk en en vaak informatie van de cursus meeneem in de nieuwe ideeën.

Hannie

In 5 stappen naar jouw eigen tuinontwerp

Ontdek jouw tuindroom

De eerste stap is het concreet  maken van jouw tuinwensen

Doe tuininspiratie op

 Leer hoe en waar jij waardevolle tuininspiratie kunt vinden om straks geïnspireerd te werk te gaan

Schets je tuin

Tijd voor praktische zaken: zichtlijnen, looproutes en het vlekkenplan!

Ontwerp je tuin

Het echte ontwerpwerk: jouw ontwerptekening en uitwerking daarvan incl. beplanting en materiaalkeuze

Maak je tuinplan

Het plan dat ervoor zorgt dat jij jouw tuindroom werkelijkheid gaat laten worden

Tijdelijk inclusief deze bonussen!


Tuinontwerpen is een hele fijne creatieve hobby. Om jou hier volop van te laten genieten en te zorgen dat je er echt mee aan de slag gaat krijg je een paar waardevolle bonussen.
Helemaal gratis!

Tekenspullen Alle benodigdheden voor het maken van jouw tuinontwerp sturen wij per post toe

DIY Een tuin voor blije bijen + paper goodies Een vrolijke extra tuincursus waarmee je leert hoe jij de biodiversiteit in jouw tuin versterkt met behulp van jouw tuinontwerp

Toegang tot de Gouden tuinontwerplessen    Meer dan 450 minuten extra lesmateriaal bovenop de cursus. Je leert hoe je jouw tuin knusser, avontuurlijker, bloemrijker en romantischer maakt

Is deze cursus geschikt voor mij?

 

Deze cursus is geschikt voor jou als je er naar verlangt jouw vrouwelijke creatiekracht in te zetten om een prachtige tuin te creëren, ongeacht hoe groot of klein jouw tuin is:

 • Je begrijpt dat het maken van een goed tuinplan en tuinontwerp tijd en inzet kost en bent bereid dit de komende tijd te investeren.
 • Je durft te varen op jouw intuïtie en durft jouw dromen na te jagen.
 • Je hebt zin om in actie te komen

Herken jij je in de uitspraak van Pippi Langkous’: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan‘? Schrijf je dan in voor de cursus!

online tuinarchitect
zelf je tuin tekenen

Wat is het resultaat als ik de cursus helemaal doorlopen heb?

Nadat je de stappen hebt doorlopen en de opdrachten hebt gedaan, heb jij een geweldig resultaat in handen:

Jouw zelfgemaakte TUINPLAN en een TUINONTWERP, waar jij direct mee aan de slag kunt in je tuin. 

Je bent schepper en regisseur geworden van jouw heerlijke tuin. En daarnaast leer je natuurlijk allerlei waardevolle tricks & tools kennen:

♥ Je leert jouw eigen creativiteit inzetten om een prachtige omgeving voor jouzelf en lieve mensen om jou heen te creëren.
♥ Je twijfelt niet meer over jouw tuinwensen en weet waar je de juiste inspiratie vandaan kan halen.
♥ Je weet hoe je jouw tuin kan ontwerpen én inrichten, maar ook hoe je het tuinontwerp nog beter kan maken.

Zo werkt het

Zodra jij je hebt aangemeld voor deze cursus heb jij 12 maanden lang, 24/7 toegang tot de ‘Ontwerp je eigen tuin’ videolessen in de online Tuinacademie van Blij met je tuin. Dit zijn 26 videolessen, in totaal iets meer dan 350 minuten. 

Hermineke neemt jou in de cursus aan de hand om de essentiële stappen te zetten naar jouw eigen heerlijke tuinplan en tuinontwerp. Door middel van video’s en de opdrachten in het werkboek werk je concreet aan jouw eigen tuinplan en tuinontwerp.

In jouw eigen tempo doorloop je de stappen en zet je daarmee je tuinontwerp op papier. Jij bepaalt of je de cursus in enkele dagen, weken of een jaar doorloopt. Je krijgt vanaf de eerste dag toegang tot alle lessen. 

Je creëert stap voor stap een prachtige tuin, gewoon met behulp van een notitieboek, potlood en schetspapier. We werken dus niet met ingewikkelde tuinsoftware of tekenprogramma’s op de computer.

zelf tuin ontwerpen

Nog even op een rijtje

ontwerp je eigen achtertuin cursus

Ik ben ontzettend blij dat ik jouw website ben tegengekomen en de stap heb gezet de online cursus aan te schaffen. Alles op mijn eigen tijd en tempo, met af en toe een duwtje in de rug en aanmoediging om door te gaan als je in de gaten had dat het stil lag. Je bent zelf zo enthousiast en je betrokkenheid is hartverwarmend.

De manier waarop jij de tijd hebt genomen mijn verhaal aan te horen in dat eerste telefonische contact, je eerlijkheid toen je zei dat je wel begreep waarom Ton gek werd van mijn warrelende verhalen 😉 en hoe je die wist samen te voegen en de kernpunten eruit te halen…

Dat je ook gedecideerd bent en sturend, door te zeggen dat je snapt dat ik alles mooi vind, maar dat het daarmee nooit gaat worden wat ik wil. Kiezen en daarbij blijven is inderdaad cruciaal. Ik vind het nog steeds verschrikkelijk moeilijk, maar ik kan er nu mee omgaan.

En dat je op een gegeven moment tegen me zei: als je er niet omheen kunt moet je het omarmen – dat ging over dat verschrikkelijke grind. Ik heb dat gaandeweg het proces geleerd en inmiddels mijn verzet op kunnen geven. De rust die dat geeft! Eureka!

Karin

De cursus van Hermineke geeft je een gestructureerd en overzichtelijk stappenplan om de tuin van jouw dromen te maken. Je leert je eigen stijl kennen en krijgt het zelfvertrouwen en heel veel handige tips en richtlijnen om dit zelf te realiseren.

Dat het zo persoonlijk is, is absoluut uniek in deze cursus. Het gaat Hermineke erom dat je een tuin maakt die bij jou past en waar jij blij van wordt.

Op internet en in boeken is veel te vinden over het ontwerpen van een tuin. Maar dan kun je het overzicht al snel kwijtraken. De cursus van Hermineke geeft je gedoseerd en toch met diepgang die informatie die je nodig hebt om tot een tuinontwerp te komen die specifiek aan jouw wensen voldoet. Alle informatie die je nodig hebt is gebundeld in een professionele online cursus, die je op je eigen tijd kan doorlopen.

Zelf tuinierde ik vooral op gevoel, dit ging best goed maar het was soms net niet zoals ik het wilde. De richtlijnen en tips van Hermineke geven meer inzicht in mijn wensen en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Ik begrijp nu meer wat ik doe en kan her en der aanpassingen doen zodat het echt klopt. Abstracte zaken zoals een tuinontwerp en beplantingsplan maken werden zo heel toegankelijk en ontzettend leuk om mee bezig te zijn.

Brenda

Omdat er na jaren ploeteren nu ineens wel tijd in de agenda kwam heb ik me ingeschreven voor de cursus tuinontwerpen bij Hermineke. Ik werd gedwongen mijn wensen en voorkeuren eens goed te bestuderen. Hiervoor biedt de cursus een heel stappenplan met leuke instructievideo’s om uiteindelijk tot een tuinontwerp te komen.

Onze tuin is groot. Daarom ga ik het ontwerp geleidelijk uitwerken. Zo plantten we in maart de boomgaard en in april huurden we een flinke frees om de bloemenweide te kunnen maken. De dahlia’s gingen al vrij vroeg de grond in. Deze week is de nieuwe put geslagen. Het betratingswerk stellen we uit tot het najaar omdat dat een flinke klus is en omdat er dan weer bomen geplant kunnen worden.

Overigens als je jezelf niet aan een vast ontwerp houdt, dan nog neem je de geleerde lessen in je achterhoofd mee bij het maken van beslissingen; je doet dus echt nieuwe kennis op.

We zijn nu al zo ontzettend veel in de tuin geweest. We hielden privé aspergedinertjes, de eerste familie BBQ was een feit, de jongens zaten tot diep in de nacht bij de vuurkorf, komend weekend worden er tenten opgezet. En tussendoor nemen ontelbare vogels, bijen, een heuse haas en wat egeltjes bezit van de ruimte. Wat een voorrecht!

Imre

Afgelopen jaar bij Hermineke de tuinontwerpcursus  gedaan en het heeft mijn ogen geopend om anders te kijken. Stap voor stap word je op een leuke manier door het ontwerp proces heengeleid.

Iris

De afgelopen weken volgde ik de tuinontwerpcursus. De online cursus zit goed in mekaar. Er is een logische en duidelijke structuur. Ik heb getracht om het maximale uit de cursus te halen. De opdrachten geven aanzet om speels te denken, om dromen te verwezenlijken. Er ging veel schrijf en schetswerk aan vooraf.

Ik worstelde met te veel tuinideeën en keuzes moesten gemaakt worden. Het klinkt als hard werken maar het is vooral het plezier dat me bijgebleven is, het plezier om mijn plan te zien groeien. Een mooie vormgeving ontstond na verschillende ontwerpen.

De waardevolle coaching van Hermineke is van onschatbare waarde. Ze haalt dingen in je naar boven, die je even vergeten was. Haar enthousiasme sprong bij me over en dat heeft me geholpen om dit ‘project’ tot een goed einde te brengen.

Het was een boeiende zoektocht en ik heb enorm veel bijgeleerd op zeer korte tijd. Ik ben fier op het resultaat. Het is een echte aanrader. Het samen ontwerpen met Hermineke geeft je vreugde, het resultaat voldoening.

Lut

We wonen nu 4 jaar op deze plek. Toen we kwamen wonen was er een formele buxustuin, een kale plek waar het kippenhok stond en waar er plek was voor een moestuin. Alles niet mijn ding. Eerst maar eens gras gelegd. Na een ingrijpende verbouwing, willen we nu van de tuin een eigen plek maken.

Op Facebook kwam een bericht van Hermineke langs. Nu volg ik de online cursus. Vooral de gedachte van ontwerp vanuit je gevoel spreekt me aan.

Ik ben iets over de helft van de cursus en heb de grote lijnen van het ontwerp op papier staan.

Ik vind het leuk om mijn wensen te vertalen naar een ontwerp. Voor mij betekent dat: vogels in de tuin, bloemen om te plukken, verschillende plekjes om te ontdekken en te zitten, goed te onderhouden.

De cursus helpt me om het stapsgewijs op te pakken in mijn eigen tempo. De tips in de cursus, via e-mails van Hermineke en Facebook groep geven extra inspiratie.

Hetty

Ik was wat ontevreden met mijn stadstuin, maar wist niet zo goed waarom en hoe ik er mee aan de slag kon. De cursus van Hermineke is voor mij een ‘gamechanger’ geweest. De cursus zit heel goed in elkaar. Hermineke neemt je op een enthousiaste en praktische wijze mee in de grondbeginselen van een tuinontwerp. Voor mij betekende dat verfrissende nieuwe gezichtspunten en heel veel inspiratie.

Ben met veel plezier met de lessen en opdrachten aan de gang gegaan; met ‘zichtlijnen’, looproutes en ‘garden sweet spots’. Gaandeweg zag ik steeds meer de mogelijkheden in plaats van de beperkingen van mijn tuin.

Nu ligt er een ontwerp waarmee mijn droomtuin binnen handbereik komt. De komende tijd ga ik aan de slag met de uitvoering en ik heb er zo veel zin in!

Prisca

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost de cursus?

Je krijgt 12 maanden 24/7 toegang tot de cursus, waardoor je hem in jouw eigen tijd en op jouw eigen tempo kan volgen. Maar ik raad je aan om ongeveer 2 uur per week aan de cursus te besteden, voor ongeveer 8-10 weken.

Weet je zeker dat ik zelf een tuinontwerp kan maken met deze cursus?

Al meer dan 300 vrouwen gingen je voor, dus ja ik weet dat mijn methode en cursus werkt. Het gaat met name om een drive er echt iets moois van te maken, dat gaat jou heel erg helpen. Maar het is uiteraard wel aan jou om er mee bezig te gaan. 😉

Je leert anders kijken naar je tuin en daarmee de mogelijkhedien zien die er zijn. Dit is een vaardigheid die jij je leven lang zult meenemen en kunt toepassen op iedere tuin.

Waarom zou ik zelf mijn tuin gaan ontwerpen?

Natuurlijk kun je dat ook uitbesteden aan een tuinontwerper of hovenier. Maar ik ben van mening dat jij jouw tuinwensen en tuin zelf het beste kent. Bovendien is het ook gewoon een leuk creatief proces, waar je straks ook nog wat aan hebt als je aanpassingen wilt doen in de tuin. Het proces is ontzettend de moeite waard, je zult veel over jezelf leren en uiteindelijk een fijn tuinontwerp in handen hebben. 

Ik heb een grote/kleine/nieuwbouwtuin, werkt het dan ook voor mij?

Zeker! Deze methode is geschikt voor alle soorten tuinen. Het gaat om de stapsgewijze aanpak in combinatie met het leren van een goedwerkende tuinontwerp methode. Dit staat los van hoe groot jouw tuin is, hoe raar de vorm is, hoeveel bomen er al staan.

De methode is geschikt voor tuinen die nog helemaal leeg zijn (zoals nieuwbouw of alles weggehaald) en ook voor tuinen die al zijn ingericht (maar verouderd of niet naar jouw smaak).

Gaan we ook aan de slag met beplanting?

In de cursus neem ik je mee in het ‘ontwerpgedeelte’ van beplanting. Dat wil zeggen: hoe je beplanting opneemt in jouw tuinontwerp en hoe je een keuze maakt in de verschillende soorten beplanting. Ik kan je in de cursus geen advies geven over of je plant X of plant Y moet nemen, want daarvoor zijn er simpelweg te veel soorten. Maar uiteraard kun je wel je vragen stellen in de community!

Krijg ik feedback op mijn tuinontwerp?

De besloten community met mede tuinontwerpcursisten zal je met open armen ontvangen. Dit is een fijne en veilige omgeving om je vragen te stellen. Hermineke maakt voor cursisten altijd ruimte in haar agenda voor 1 op 1 tuincoachingsessies. Deze zijn los bij de cursus te boeken.  

Wanneer start de cursus?

Je krijgt na inschrijving gelijk toegang tot de online leeromgeving en de besloten groep. Dus na aankoop kan je direct beginnen met de cursus.

Is de cursus ook geschikt als ik alleen wat aanpassingen wil doen?

Ja hoor. Het is niet verplicht om je hele tuin opnieuw te ontwerpen. Ik wil je vooral inzicht geven in jouw tuinwensen en hoe je deze kan verwerken in de tuin. De onderdelen die je wilt behouden kun je gewoon opnemen in jouw nieuwe ontwerp.

Ik heb nog nooit een tuin gehad, is de cursus dan wel geschikt voor mij?

Tuinontwerpen is iets wat je kunt leren. Niemand wordt geboren met groene vingers. Tuinieren en het hebben van een tuin is iets wat je gewoon moet doen. De cursus helpt je heel doeltreffend op weg en zal je snel een gedreven amateur-tuinontwerper maken.

 Twijfel je of dit de juiste stap is? Kom in gesprek!

 

Lijkt het je leuk om zelf jouw tuin te gaan ontwerpen, maar vraag je je af of de cursus geschikt is voor jouw situatie? Of zou jij graag Hermineke’s persoonlijke begeleiding willen tijdens je ontwerpproces?

Plan via de knop hieronder een persoonlijk gesprek of stel je vraag via het formulier. Dan kijken we samen naar jouw wens en vraag met betrekking tot het ontwerpen van je eigen tuin. En onderzoeken we samen of de cursus Ontwerp je eigen tuin iets voor jou kan zijn.

Liever mailen?

4 + 13 =