Maak van jouw voortuin een 
prachtig plaatje met het stappenplan 

‘Ontwerp je eigen voortuin’

 

‘Jouw voortuin bepaalt hoe jij je voelt zodra je thuiskomt.’

ontvangt jouw tuin jou met open armen?

Je tuin kan maken dat jij je thuis voelt komen, dat je mag ontspannen en genieten zodra jij de straat in rijdt.

Maar het bepaalt ook hoe (bekeken) jij je voelt als je binnen in je gemakkelijke kleding een kop thee drinkt. Voel jij je ín huis geborgen? Wil je dat anderen jou kunnen zien vanaf de straat?

Wat voor persoon jij bent en waar jij je prettig bij voelt is uniek en je voortuin kan jou hier in ondersteunen. Je kunt er de privacy, uitbundigheid, geborgenheid en sfeer creëren die bij jou als persoon of jullie als gezin past.

En natuurlijk bepaalt je voortuin ook de uitstraling van jouw woning: verzorgd, uitnodigend, uitbundig of juist ingetogen.  Je tuin is een visitekaartje en zegt veel over jou en wat jij van jezelf aan de buitenwereld wilt laten zien.

 

Wil jij binnenkort met jouw voortuin aan de slag?

Heb je het gevoel dat jouw voortuin wel wat aandacht kan gebruiken? Weet dan: er valt zeker iets te kiezen en iets eigens te maken van jouw voortuin. Maar ik kan me voorstellen dat je niet precies weet hoe je jouw voortuin omtovert tot een voortuin die bij jou past. Daarom heb ik het Ontwerp je eigen voortuin stappenplan ontwikkeld. 

Het is mijn unieke manier van tuinen ontwerpen op een hele toegankelijke manier aan jou uitgelegd. In iets meer dan 150 minuten aan lesvideo’s neem ik jou aan de hand. Je gaat je (nu misschien nog) vage idee omzetten naar een heel concreet tuinontwerp en plan. 

Je kunt na het doorlopen van het stappenplan snel aan de slag met het (laten) aanleggen van jouw prachtige voortuin. Jouw wens: een tuin die absoluut anders is dan de voortuinen bij jou in de straat, gaat hiermee dit jaar nog werkelijkheid worden. Daar mag je op vertrouwen!

‘Jouw voortuin bepaalt de uitstraling van je huis.’

Hi! Ik ben Hermineke.

Meer dan 10 jaar ontwierp ik tuinen voor iedereen die ‘iets’ met de tuin wilde. Na jaren zelf het tekenpotlood op te pakken, daag ik nu tuinbezitters uit om zelf hun tuinontwerp te maken.

Mijn klanten weten vaak niet wat ze met hun tuin aan moeten. Het ‘klopt’ gewoon niet voor hun gevoel.

Ik geloof dat je nog veel meer plezier ervaart aan je tuin als je leert om deze zelf vorm te geven. Als je zelf richting durft te geven.

Dat is meestal waar ‘het probleem’ zit: richting geven en keuzes maken. Er spelen zaken, zoals: de indeling van je tuin is niet logisch, je tuin gaat geen verbinding aan met je woning en/of de verhouding beplanting en bestrating is uit balans.

Maar 9 van de 10 keer is het ook zo dat jouw persoonlijke touch mist en dat maakt je tuin een onpersoonlijke plek.

Je hoeft geen professioneel tuinontwerper te zijn om een bijzondere tuin te creëren. Je hebt enkel een diep verlangen nodig om van jouw voortuin een mooie plek te maken. Een verlangen dat met de juiste aandacht, tuinontwerplessen en mijn aanmoediging kan oplaaien tot een heerlijk vuur.

In de cursus ‘Ontwerp je eigen voortuin’ ontdek en leer je:

♥   Een voortuin ontwerpen die echt verbinding maakt met jouw huis en je hart

♥   Hoe je met jouw voortuin bij voorbijgangers maar zeker ook jezelf een glimlach op hun gezicht tovert

♥   Hoe jouw voortuin bij jou en je gezin aansluit en niet zomaar een standaard voortuin wordt.

♥   Hoe je jouw creativiteit inzet in jouw voortuin en daarmee een écht andere voortuin maakt dan al die andere tuinen in jouw straat of buurt.

♥   Hoe jij beplanting toepast in je ontwerp zodat jouw voortuin echt tot zijn recht komt.

♥   Gewoon aan jouw keukentafel jouw tuindroom omzetten in een creatief en concreet tuinontwerp.

♥   Hoe je jezelf een gevoel van geborgenheid en veiligheid geeft zodra je thuiskomt

♥  Een voortuin maken die gewoon helemaal klopt

Je leert dus precies de methode waarmee ik als tuinontwerper tuinen ontwerp. Maar dan lekker concreet toegepast voor jouw eigen plekje. 

Ook deze cursus vond ik weer hartstikke goed. Je moet met je tuin ergens beginnen en weet niet waar. Hermineke leerde mij kijken naar dingen en je gevoel daarin aanspreken. En dat is heel goed gelukt bij mij. Dat voelen en kijken dat spreekt mij heel erg aan.

Dat lijnenspel heb ik heel veel aan gehad en dan ga je anders kijken, dingen anders benaderen. Het is een proces wat met de lessen op gang gebracht wordt, er komen dingen naar je naar boven waar ik ongelooflijk blij van wordt.

De  ontwerp je eigen voortuin lessen ervaar ik als fijne levenslessen. Een vaardigheid voor het leven die je bewust laten kijken en je ogen openen voor de mogelijkheden die je hebt.

Met ontwerp je eigen voortuin worden je gedachten op gang gebracht en er ontstaat een hele prettige zoektocht. Het heeft iets moois in gang gezet, het maakt je relaxter.

Vragen als: Wat voor tuin wil je? Wil je contact met de buitenwereld of niet? Daar had ik nog helemaal niet over nagedacht. En ja dat wil ik heel graag, ik wil ze kunnen uitnodigen om al dat moois in mijn tuin te zien!’

Susan

Ik vond de lessen heel leuk. Hermineke vertelt in de lessen heel prettig, alsof ze tegen mij praat en dat maakt het heel persoonlijk. De manier waarop ze vertelt is heel inspirerend en motiverend.

De opbouw vind ik heel mooi, je wordt echt op weg geholpen en Hermineke gunt me mijn eigen zoektocht.

De oefeningen vond ik een eye opener. Ik was vooral heel druk in mijn hoofd met de praktische zaken maar ik vond het mooi dat Hermineke mij leerde om met mijn gevoel te beginnen.

Het wordt je niet opgelegd hoe het precies moet maar dit stappenplan geeft hele goede handvaten.

Svenja

De cursus vind ik heel leuk: de filmpjes zijn duidelijk en leuk om te kijken. Hermineke stelt de juiste vragen en ik ben daardoor echt anders over mijn voortuin gaan denken.

Het 3d tekenen vond ik heel leuk om te leren, juist de voorbeelden waren leuk. De oefeningen laten je heel anders denken, je ziet het als het ware al voor je.’

Lonneke

In 3 stappen naar jouw eigen tuinontwerp

Een goed begin…

De eerste stap is het concreet  maken van jouw tuinwensen en het vinden van inspirerende voorbeelden.

Het tuinontwerp

Leer tuin ontwerpen: van een goede basis naar een getekend 2d en 3d tuinontwerp.

Aangevuld met de nodige inspirerende tuinontwerp theorie.

Aanleg, materialen en finishing touch

Met de materiaalkeuze zet je de puntjes op de ‘i’ van je tuin.

Handige en praktische tips om doelgericht op een prachtige tuin af te gaan.

Is deze cursus geschikt voor mij?

 

Deze cursus is geschikt voor jou als je er naar verlangt jouw vrouwelijke creatiekracht in te zetten om een prachtige voortuin te creëren. En vooral als:

  • Het je leuk lijkt om zelf je tuinontwerp te maken
  • Je graag de kneepjes van een tuinontwerp professional wilt leren en zelf wilt kunnen toepassen
  • Je ervoor open staat om een doeltreffend stappenplan te doorlopen
  • Je jezelf en anderen wilt verbazen met een zelfgemaakt tuinonwerp

Klinkt goed? Schrijf je dan in voor de cursus!

online tuinarchitect
keuze stress

Wat is het resultaat als ik de cursus helemaal doorlopen heb?

Nadat je de stappen hebt doorlopen en de opdrachten hebt gedaan, heb jij een geweldig resultaat in handen:

Jouw zelfgemaakte TUINPLAN en een TUINONTWERP, waar jij direct mee aan de slag kunt in je tuin. 

Je bent schepper en regisseur geworden van jouw heerlijke tuin. En daarnaast leer je natuurlijk allerlei waardevolle tricks & tools kennen:

♥ Je leert jouw eigen creativiteit inzetten om een prachtige omgeving voor jouzelf en lieve mensen om jou heen te creëren.
♥ Je twijfelt niet meer over jouw tuinwensen en weet waar je de juiste inspiratie vandaan kan halen.
♥ Je gaat doelgericht te werk en weet bijvoorbeeld precies wat jij nodig hebt in het tuincentrum of bij een kweker
♥ Je bent schepper en regisseur geworden van jouw heerlijke tuin.
♥ Je weet hoe je jouw tuin kan ontwerpen én inrichten, maar ook hoe je het tuinontwerp nog beter kan maken.

Zo werkt het

Zodra jij je hebt aangemeld voor deze cursus heb krijg jij 12 maanden lang, 24/7 toegang tot de ‘Ontwerp je eigen voortuin’ lessen in de online Tuinacademie van Blij met je tuin.

Hermineke neemt jou in de cursus aan de hand om de drie essentiële stappen te zetten naar jouw eigen heerlijke tuinplan. Door middel van video’s en de opdrachten werk je concreet aan jouw eigen tuinplan en tuinontwerp. In jouw eigen tempo doorloop je de stappen en zet je daarmee je tuinontwerp op papier.

Je creëert stap voor stap een prachtige tuin, gewoon met behulp van een notitieboek, potlood en schetspapier. We werken dus niet met ingewikkelde tuinsoftware of tekenprogramma’s op de computer.

zelf tuin ontwerpen

Nog even op een rijtje

ontwerp je eigen achtertuin cursus

Het is een leuke serie. Zit heel leuk in elkaar en ik kijk er met veel plezier naar.

Reina

Ik vind deze voortuin ontwerpcursus heel helder. De meditatie opdracht was voor mij heel zinvol omdat ik me daarna beter kon concentreren.

Er worden in de cursus hele goede voorbeelden gegeven me veel verschillende toepassingen voor iedere soort tuin.

Ook deze cursus is lekker uitgebreid en met veel tips.

Susan

De cursus ontwerp je eigen voortuin is leuk en leerzaam om te volgen: Hermineke’s enthousiasme werkt aanstekelijk 🙂 Je krijgt echt zin om met je tuin aan de slag te gaan! Veelal is de voortuin een ondergeschoven kindje ten opzichte van de achtertuin. Na het volgen van deze cursus komt daar verandering in!

Josella

Het is een hele mooie cursus. Heel duidelijk, stapje voor stapje. Soms denk ik ‘het gaat me nooit lukken’  maar toch geeft Hermineke me in de lessen de geruststelling dat ik het dan toch kan.

Anja

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost de cursus?
Je krijgt 12 maanden 24/7 toegang tot de cursus, waardoor je hem in jouw eigen tijd en op jouw eigen tempo kan volgen. Afhankelijk van je wensen en behoeften en kan je er zoveel tijd aan besteden als jij wilt. Houd rekening met zo’n 6-12 uur.
Weet je zeker dat ik zelf een tuinontwerp kan maken met deze cursus?

Al meer dan 165 vrouwen gingen je voor, dus ja ik weet dat mijn methode en cursus werkt. Het gaat met name om een drive er echt iets moois van te maken, dat gaat jou heel erg helpen. Maar het is uiteraard wel aan jou om er mee bezig te gaan. 😉

Waarom zou ik zelf mijn tuin gaan ontwerpen?

Natuurlijk kun je dat ook uitbesteden aan een tuinontwerper of hovenier. Maar ik ben van mening dat jij jouw tuinwensen en tuin zelf het beste kent. Bovendien is het ook gewoon een leuk creatief proces, waar je straks ook nog wat aan hebt als je aanpassingen wilt doen in de tuin. Het proces is ontzettend de moeite waard, je zult veel over jezelf leren en uiteindelijk een fijn tuinontwerp in handen hebben. 

Ik heb een grote/kleine/nieuwbouwtuin, werkt het dan ook voor mij?

Zeker! Deze methode is geschikt voor alle soorten tuinen! Het gaat om de stapsgewijze aanpak in combinatie met het leren van een goedwerkende tuinontwerp methode. Dit staat los van hoe groot jouw tuin is, hoe raar de vorm is, hoeveel bomen er al staan. 

De methode is geschikt voor tuinen die nog helemaal leeg zijn (zoals nieuwbouw of alles weggehaald) en ook voor tuinen die al zijn ingericht (maar verouderd of niet naar jouw smaak). 

Gaan we ook aan de slag met beplanting?

In de cursus neem ik je mee in het ‘ontwerpgedeelte’ van beplanting. Dat wil zeggen: hoe je beplanting opneemt in jouw tuinontwerp en hoe je een keuze maakt in de verschillende soorten beplanting. Ik kan je in de cursus geen advies geven over of je plant X of plant Y moet nemen, want daarvoor zijn er simpelweg te veel soorten. Maar uiteraard kun je wel je vragen stellen in de community!

Wanneer start de cursus?

Je krijgt na inschrijving vanaf 5 april toegang tot de online leeromgeving en de besloten groep. Je behoudt een jaar lang toegang tot de lessen.

Is de cursus ook geschikt als ik alleen wat aanpassingen wil doen?

Ja hoor. Het is niet verplicht om je hele tuin opnieuw te ontwerpen. Ik wil je vooral inzicht geven in jouw tuinwensen en hoe je deze kan verwerken in de tuin. De onderdelen die je wilt behouden kun je gewoon opnemen in jouw nieuwe ontwerp.

Ik heb nog nooit een tuin gehad, is de cursus dan wel geschikt voor mij?

Tuinontwerpen is iets wat je kunt leren. Niemand wordt geboren met groene vingers, tuinieren en het hebben van een tuin is iets wat je gewoon moet doen. De cursus helpt je heel doeltreffend op weg en zal je snel een gedreven amateur-tuinontwerper maken. Het zijn vaardigheden die je je leven lang niet meer zult verleren.

 

Heb je nog een vraag? Stuur een berichtje:

4 + 12 =