Een mooie tuin in de herfst  (en straks ook in de winter)

De wind en de regen van de herfst doet je beseffen dat de tuin vanaf dit moment in het jaar meer en meer een plek wordt waar je vanuit je knusse huis naar kijkt.

Geen avondwandelingetjes meer door de tuin. Ontspannen een boek lezen doe je in je luie stoel en niet meer op in de zon op die heerlijke tuinbank. Jouw tuin wordt met de voortschrijdende herfst en de naderende winter een plek om van een afstandje naar te kijken.

Vanuit welke plek in je huis kijk jij naar je tuin? Is het je uitzicht vanuit de keuken? Of vanuit de zithoek in de woonkamer?

De tuin is vaak een genot in de lente en de zomer. Ik gun jou een tuin die ook in de herfst en winter ontspanning en rust oplevert. Met een kop thee in je hand staar je naar buiten en laat je je gedachten dwalen, je komt tot rust en ervaart ten diepste dat je onderdeel uitmaakt van de natuur en de verandering van de seizoenen. Beurt jouw tuin je op, zelfs midden in de natte herfst?

 

Je tuin is een plek die je naar jouw
eigen hand kan zetten!

Verlang jij naar de tuin als onderdeel van jouw leven, zelfs in de herfst?
Met deze twee tips maak je van jouw tuin een heerlijk onderdeel van je huis:

1. Laat je huis bepalen hoe je tuin is ingedeeld

Zorg dat je tuin een verlengstuk wordt van jouw leefruimte. Jouw huis en tuin zullen een eenheid vormen wanneer je je tuin afstemt op de uitstraling, maten en vormen van je huis.

Kijk eens naar de gevel van jouw huis: maat, plek van de ramen en deuren, uitstraling. Welke lijnen vallen op en zou je bijvoorbeeld als pad of plantvak in jouw tuin kunnen doortrekken in jouw tuin?

2. Zorg dat er iets interessants te zien is als je naar buiten kijkt

Als de storm kwetsbare planten kapot heeft gewaaid, de vrieskou ze heeft laten afsterven en de fleur en kleur uit jouw tuin zijn verdwenen. Waar valt jouw oog dan op?

Wat blijft altijd fier rechtop staan? Een boom, een kunstobject, vogelbadje, een haag in een opvallende vorm? Een mooi uitzicht? Een knus hoekje met een paar seizoensbloeiers en een lantaarn? Kies een uitzicht dat voor jou interessant genoeg is om er dag in dag uit naar te kijken.

De herfst en winter zijn een genot om binnen door te brengen. Heerlijk knus, met lieve mensen en je huisdier dicht bij je. Een kop thee binnen handbereik en je favoriete boek ook. Maak het uitzicht van jouw tuin zijn als een knusse deken die je om je heen slaat. Een plek waar je met plezier naar kijkt. Waar je starend in weg kan dromen, je gedachten kan laten dwalen.

dit is het ideale moment om met je

tuinplan en ontwerp aan de slag te gaan!

 

Hoe is op dit moment het uitzicht vanuit jouw huis?
Geniet jij ook in de herfst en winter van jouw tuin of heb jij een uitzicht waar je niet zo blij van wordt?

De herfst en de winter zijn prima momenten om met jouw tuinplannen aan de slag te gaan. Nu kun je in alle rust nadenken over je tuin zoals die volgend jaar lente en zomer zou kunnen zijn.

Rust en kalmte heb je nodig om een goed tuinplan te maken. Ik geef je graag een kickstart in een van mijn gratis tuinworkshops. Schrijf je in en leer meer over zelf je tuinplan en tuinontwerp maken.

Wie weet tot snel!

Liefs

Hermineke van BLIJ MET JE TUIN