Wat is voor jou een droomtuin? Wat maakt jou blij? Dit zijn de eerste vragen die ik vaak stel aan vrouwen die zich oriënteren op een heerlijke tuin. Meestal krijg ik dan antwoorden als:

‘Een plek voor de kinderen om te spelen’
‘Ruimte voor de hondjes om te rennen’
‘Vlinders en bijen die van bloem naar bloem vliegen’
‘Met vrienden kunnen dineren’
‘Ruimte voor mijn partner om te kunnen knutselen aan zijn motor’

Maar wat is nu een tuin waar JIJ blij van wordt? Als jij op zoek bent naar een tuin waar jij je fijn voelt en volledig kan ontspannen, is het belangrijk dat er plek is voor iedereen. Dus niet alleen ruimte voor jouw kinderen, partner of vrienden. JIJ mag je ook prettig gaan voelen in je tuin.

Ieder mens is anders. Het is daarom heel belangrijk om te gaan onderzoeken wat jij graag wilt vinden in jouw toekomstige tuin. Inzicht te krijgen in wat jij belangrijk vindt. In dit artikel help ik je op weg!

een tuin voor een blije jij

Wat is jouw manier van ontspannen in de tuin?

Iedere week vraag ik aan tientallen dames ‘Wat is jouw manier van ontspannen in de tuin?’. Een vraag waar zij meestal nog niet over hebben nagedacht. Of ze hebben er in ieder geval nog nooit de tijd voor genomen om die vraag eens goed te onderzoeken.

Wij zien de tuin zo vaak als een plek waar iedereen het goed mag hebben: je partner, je huisdier en natuurlijk de kinderen of kleinkinderen. Maar we vergeten zo vaak onszelf.

Natuurlijk geldt ook: een blije moeder, een blij kind. Gun ze dus zeker hun speelruimte maar vergeet vooral niet voor jezelf een heerlijke plek te creëren in je tuin. Om je boek te lezen en je bloemen te laten groeien.

Want wat is nu eigenlijk jouw manier van opladen? Hoe tank jij bij in je tuin? Ben jij bijvoorbeeld een hangmat-ontspanner? Of ben jij een leesfanaat en geniet jij van een boek lezen in de zon? Kan jij ontspannen als de kinderen heerlijk spelen en jij op een afstandje even tot jezelf mag komen? Of is jouw ultieme manier van relaxen om met de handen in de grond te wroeten? Dit zijn vragen die jij voor jezelf mag beantwoorden. En de antwoorden mag je gaan gebruiken voor de inrichting van jouw tuin.

een tuin voor een blije jij

jij mag zelf jouw tuin inrichten

Jouw tuin is jouw eigen plekje.
Jij bepaalt daarom hoe je tuin eruit komt te zien.

Niet die strenge stem van je moeder die regelmatig door je hoofd galmt (‘Je mag wel eens wieden.’ en ‘Slakkenkorrels  schat, slakkenkorrels.’) en laat je ook zeker niet leiden door de buurvrouw die een totaal andere smaak heeft dan jij, maar toch vernederende signalen kan uitzenden.

Je tuin mag een hele belangrijke plek gaan innemen in jouw leven. Het mag een plek zijn om rond te lopen als je verdrietig bent, om jezelf creatief te prikkelen als je daar behoefte aan hebt en ook om even helemaal niks te hoeven als dit belangrijk voor jou is.

Creëer een tuin als plek waar jij jezelf mag zijn. Een tuin die helemaal bij jou past en op jouw lijf is geschreven. Door jou bedacht, maar vooral ook voor jou bedacht.

  een tuin voor een blije jij

  Gun jezelf die fijne tuin

  Zelf ben ik dol op bloemen. Bloemen plukken is mijn grote passie. Maar vooral: mijn ultieme manier om mezelf op te laden, creatief te prikkelen en intens te ontspannen.  Die bloemen in mijn tuin heb ik nodig naast mijn werk als tuinontwerp-juf, moeder van twee bandieten en gemakkelijke prooi van mijn eigen ambitie niveau. Herkenbaar?

  Zet jezelf weer op de juiste plek in de tuin. En ja, klim dus op die sokkel en herstel jezelf weer in ere. De tuin is van jou. Maak het een plek waar jij intens gelukkig van wordt.

  Het hoeft niet netjes.
  Het hoeft niet volgens ‘de regels’
  Het hoeft niet in een keer perfect
  Het hoeft niet zoals je moeder het altijd deed
  Of zoals de hele straat het doet.

  Lief mens. Gun jezelf speelruimte en plezier in je tuin. Daar wordt iedereen beter van.

  Maak van je tuin een liefdevolle plek voor jezelf. Laat wie jij bent en wat jij doet in je tuin de verleiding zijn voor anderen. En dan komen die vlinders, bijen, tevreden partner, blije kinderen, lieve vriendinnen vanzelf bij jou in je tuin om tot rust te komen. En te genieten van jouw wilde weelde. 

   

  een tuin voor een blije jij

  voel jij je aangesproken?

  Is jouw tuin nog niet ‘in transitie’ en zou je dit wel heel graag willen? Gun jezelf dan een avond de gratis online tuininspiratie workshop. Ik moedig jou aan en help jou een sprong  verder te komen met je tuin. Ik leer je in de workshop ook over hoe leren tuinontwerpen je kan helpen weer de regie te pakken over je tuin. Dat is iets wat ik jou heel erg gun.

  Hopelijk tot gauw! 

   

   

  Vond je dit een handig artikel? bewaar hem voor later!

  Je kent het vast wel… Je hebt een handig artikel gelezen, dat je later nog eens terug wilt lezen. Maar waar bewaar je zoiets? Zelf vind ik het heel handig om al mijn tuininspiratie te bundelen en bewaren op Pinterest.

  Wil jij dat ook? Het is super simpel. Klik hieronder op de knop ‘Bewaren’ en bewaar de afbeelding op jouw eigen Pinterest profiel. Zo verlies je het artikel niet meer uit het oog. Heel fijn!

  een tuin voor een blije jij