de bijen hebben juist jouw hulp nodig

Wist je dat een kwart van de bijensoorten die nog bestonden toen jij kind was tegenwoordig niet meer in ons land worden waargenomen? Dat is treurig om te weten, zo kwetsbaar zijn deze diertjes blijkbaar. 

Gelukkig is dit proces niet onomkeerbaar. Door anders te kiezen en anders en te doen kunnen we samen het verschil gaan maken. Maar onderschat niet: jij bent hierin wel de essentiële schakel als het gaat om jouw tuin. Want alleen jij kunt keuzes maken voor dat kostbare stukje aarde naast je huis. 

Ik houd van een positieve aanpak en geloof er in dat vrouwen het verschil kunnen maken in deze wereld. Jij ook? Ik deel graag een gouden trio tuinplanten die je vandaag nog kunt aanschaffen en inplanten in jouw tuin. Deze drie oersterke planten gaan het verschil in jouw tuin maken in de maanden juni t/m september. Plant ze vandaag nog en geniet de komende maanden van het gezoem. Zo simpel kan het soms zijn.   

Ik houd van een positieve aanpak en geloof er in dat vrouwen het verschil kunnen maken in deze wereld. Jij ook?

het kiezen van de juiste planten is essentieel voor bijen

Welke plantencombinatie in de zomer geweldig goed werkt?

Wat mij betreft is dat absoluut:

IJzerhard – Verbena bonariensis
Duizendknoop – Persicaria amplexicaulis
Kattekruid – Nepeta

 Deze gangbare tuinplanten zijn te vinden in ieder tuincentrum. Haal ze dit weekend nog in huis. Ze zijn heel sterk en bloeien weken lang. 

Planttip: Plant de Duizendknoop achteraan en het Kattenkruid vooraan. De ijzerhard zet je er precies tussenin. 

> Plant dit najaar bollen van de Trommelstok Alliums tussen het IJzerhard en je weet niet wat je volgend jaar ziet… Dat wordt dubbel genieten!

 

wil jij echt het verschil gaan maken met jouw tuin?

Mag jouw tuin een bijenparadijs worden?
Een heerlijke plek waar jij ook van geniet?

Dan is de Do It Yourself Tuinontwerpen – Een tuin voor blije bijen écht iets voor jou!

Voor slechts 39 euro leer ik jou je tuin (her)ontwerpen met oog voor bijen. Een waardevolle en betaalbare tuinontwerpcursus. Ook heel geschikt als jouw tuin al helemaal is ontworpen en ingericht.