“Ik help tuinbezitters om een heerlijke plek te maken.
Een tuin om tot jezelf te komen. Een plek om thuis te komen.”

HI! Ik ben Hermineke

Je bent op dé plek waar ik tuinbezitters help om tuinen te maken waar zij diep gelukkig van worden.

Jouw droomtuin creëer jij zelf. Jij weet immers het beste waar jij van droomt, wat jij mooi vindt en wat jij ziet zitten. 

Ik werk vanuit enthousiasme en liefde voor al het moois dat zomaar vanuit de grond voor ons groeit en bloeit. Vanuit een diep verlangen dat jij je tuin weer gaat toe-eigenen. 

Ik geloof dat iedereen met een diep verlangen naar een heerlijke tuin die plek bij haar huis zelf naar haar hand kan zetten. Het enige dat jij nodig hebt om dat te bereiken is een verlangen naar een tuin die bij jou past én de bereidheid nieuwe dingen te leren om zo met frisse blik naar je tuin te kunnen kijken. 

Het creëren van een tuin kan je leren

 Je hebt een tuin. Maar jij hebt nooit geleerd hoe je een tuin naar je hand zet. Toch wordt er zomaar van je verwacht dat je ‘het allemaal kan’.  Het wordt dus tijd om wat te leren over het hebben van een tuin.  En met name over hoe je een tuin maakt waar jij plezier aan beleeft.

Het maken van een tuinplan kost een paar weken (en soms een paar maanden) tijd. Bepaal welke richting je op wilt met je tuin, bedenk hoe jij jezelf over een jaar in je eigen tuin ziet rondlopen.

Ik richtte de online Tuinacademie op: de academie waar je leert om zelf je tuinplan en ontwerp te maken, waarin ik je aan de hand neem en je stap voor stap vertel hoe je dat aanpakt. De plek waar je leert je tuin te omarmen. 

Een tuinavontuur

Mijn eigen tuinavontuur begon in 2005. Zonder groene vingers of een eigen tuin maar met een diep verlangen om mooie plekken te maken begon ik aan de opleiding tuin- en landschapsinrichting.  Ik leerde heel veel plantennamen en de kunst van het ontwerpen van tuinen. En ik vond het geweldig.

Ik ontdekte, de grootste waarde  van die jaren zat ‘m in het feit dat ik mij omringde met mensen die ook ontzettend van mooie tuinen konden genieten. We konden ons samen verheugen over bloemen, prachtige bomen, fraaie tuinpaden en een mooi tuinontwerp.

Het enthousiasme over mooie tuinen dat diep van binnen brandde werd in die jaren steeds meer aangewakkerd. Ik ontdekte dat je je leven lang niet uitgeleerd raakt over tuinen. Maar wanneer  je eenmaal begint te leren over hoe je mooie plekken kunt maken, dan ben je helemaal om.

Je ogen gaan open en je leert nog meer genieten van bloemrijke tuinen en gezellige buitenplekken. Je raakt verslingerd aan de schoonheid van bloemen, de geur van kruiden en het dagelijkse rondje door je tuin.

 

Meer dan 10 jaar ontwierp ik tuinen voor iedereen die ‘iets’ met de tuin wilde. Vele avonden reisde ik door het land om bij mijn klanten thuis koffie te drinken terwijl ik hun dromen en verlangens boven tafel probeerde te krijgen.

Mijn favoriete onderdeel was altijd de rondleiding die ik van mijn klanten kreeg, gewoon een wandeling door hun kleine nieuwbouwtuintje of de net aangekochte boerderijtuin. Ik hoorde hun verhalen, hun ideeën en zag hoe hun ogen begonnen te glimmen bij het idee dat ze volgend jaar in een heerlijke tuin zouden staan. Ik genoot van mijn functie als dromenvanger.

Totdat ik het in 2017 opeens niet meer zo leuk vond om avonden weg te zijn en ver te moeten rijden. Dat had vooral te maken met het hebben van een jong gezin. Ik besloot dat ik niet ging stoppen met tuinen maar dat ik een manier ging verzinnen om nóg meer mensen blij te maken met hun tuin.

Van tuinontwerper naar tuin inspirator

Ik vond een manier waarmee ik mijn impact kon laten groeien, namelijk door mensen te leren hun eigen stempel op hun tuin te drukken.

Ik vond een manier waarmee ik iedere tuinbezitter kan bereiken en een community kan bouwen van mensen die hun tuinliefde willen laten groeien. Ik leerde dat ik kan inspireren, mensen in beweging kan zetten en uiteindelijk via hen prachtige tuinen in Nederland, België, Spanje en Frankrijk kan laten ontstaan. 

Ik liet mijn baan als doorsnee tuinontwerper los maar mijn droom hielt ik vast. Ik ben nu tuincoach, na jaren zelf het tekenpotlood op te pakken daag ik nu tuinbezitters uit om zelf hun tuinontwerp te maken.

Want ik geloof dat je nog veel meer plezier ervaart aan je tuin als je leert om deze zelf vorm te geven. Als je zelf creatief richting durft te geven. Niet omdat jij nou perse een geweldige tuinontwerper bent maar omdat je een diep verlangen hebt om van jouw tuin een mooie plek te maken.  Een verlangen dat met de juiste aandacht, tuinontwerp theorie en aanmoediging kan oplaaien tot een heerlijk vuur.

Ik ontwikkel heerlijke online programma’s waarin ik je leer genieten van je eigen tuin, door op een positieve manier met je tuin bezig te zijn en zelf richting te geven beleef je intens tuinplezier. 

 ♥  Je kunt mij inhuren als spreker voor jouw tuin evenement 
Lees hier meer
 

“Ik help jou tuinplannen maken aan de keukentafel”

Laten we niet te ingewikkeld gaan doen over het maken van een tuinplan

Het gaat er niet om dat jij leert ontwerpen als een professionele tuinarchitect. Het gaat er om dat jij leert hoe je creatief richting geeft en komt tot een plan dat  jouw dromen en verlangens reflecteert.

Jij leert met nieuwe ogen kijken naar je eigen tuin, beantwoord precies de juiste vragen, creëert helderheid en manifesteert jouw droomtuin. Ik moedig jou aan, geef je een schop onder je achterste wanneer nodig is. Ik leer jou wat jij nodig hebt om jouw tuin in beweging te zetten en er een heerlijke plek van te maken. Stap voor stap leid ik jou naar een tuin waar jij blij van wordt. 

Wil je weten of mijn manier van denken over tuinen bij jou past? Vraag dan het door mij geschreven tuinboek Omarm je tuin aan.

In dit compacte tuinboek lees je over mijn werkwijze en overhandig ik jou de sleutels naar een tuin waarin ook jij ontspanning en creativiteit in je leven zult vinden.

 

Zullen we een keer afspreken?

Elke maand houd ik een paar plaatsen vrij voor gesprekken met leuke tuinbezitters die weten dat ze met hun tuin aan de slag willen. En die zin hebben om zelf serieuze stappen te gaan nemen om hun eigen tuinplan (tuinontwerp) te maken. Ik kan je in zo’n gesprek helpen je vervolgstappen te bepalen. 

Komt dit voor jou op het juiste moment? 
Plan je belafspraak in mijn digitale agenda. 

 

Vanzelfsprekend ga ik zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.