Je verlangt naar mooie veranderingen in je tuin. Maar hoe ga je dat aanpakken?
Vraag je een hovenier om een ontwerp voor je te maken, of ga je het dit keer serieus aanvliegen met een tuinarchitect?
Die mensen hebben er immers voor geleerd:? zij weten alles over geschikte beplanting, bestrating en hoe je jouw gewilde overkapping handig een plek geeft.

 

Hovenier of tuinarchitect?

Een hovenier maakt vaak gratis een tuinontwerp voor je. Maar meestal wel op voorwaarde dat je de tuin door hem of haar laat aanleggen. Als je even nadenkt, dan begrijp jij ook wel dat dat ontwerp niet ‘gratis’ is. Uiteindelijk betaal je via de aanlegkosten en de gekozen materialen óók dat ‘goedkope’ ontwerp weer terug. De ervaring leert ook dat niet alle hoveniers even creatief zijn en dit resulteert in heel veel saaie tuinen. Dit zijn tuinen die mensen ook wel aanduiden als zielloos of ’te standaard’. 

Een tuinarchitect maakt perfecte en prachtige tuinontwerpen: gestyled en tot in de puntjes uitgewerkt. Het is aan jou om de afweging te maken:  is dat iets waar ik naar verlang? Word ik blij van een perfect gestylde  tuin?

 

En wat nu als je het tuinontwerp zelf maakt?

Heb je er wel eens over na gedacht dat je ook zelf je tuinontwerp zou kunnen maken? Een tuin is meer dan ‘een kamertje’ achter je huis. Een fijne tuin is een plek waar je ontspant, rust vindt en waar jij een goed gevoel bij hebt. Jij weet waar je naar verlangt.

Maar, tuinen ontwerpen is iets dat je nog nooit hebt gedaan.
Toch weet ik zeker dat je het wel kan! Alles kan je leren, ook als je je schooljaren allang achter je hebt gelaten!

Het is mijn missie om jou te leren het beste te maken van je tuin en zo helemaal tegemoet komt aan jouw wensen en verlangens. En ik beloof je: het wordt dan geen perfecte stijltuin. Het wordt een tuin die helemaal perfect is voor jou!

En ga nu niet ingewikkeld doen, bijvoorbeeld door met (gratis) computerprogrammaatjes je tuin te ontwerpen. Met een paar potloden, papier en een liniaal kan jij absoluut jouw eigen plan op papier krijgen.

 

Tuinontwerpen kan je leren

Het is mijn missie om je te helpen weer grip te krijgen op je tuin. Daarom startte ik dé online tuinacademie. Een plek waar je leert hoe je al die leuke tuinideeën die je al hebt en dat diepe verlangen naar een fijne tuin omzet naar een tuinplan dat helemaal bij jou past. Succes gegarandeerd, gewoon omdat jij het zélf hebt gemaakt.

Wil je een design-tuin?  Bel een tuinarchitect
Wil je een 13-in-een-dozijn-tuin? Bel de hovenier om de hoek
Wil je een tuin die helemaal bij jou past? Ga zelf aan de slag!

 

Er zijn verschillende manieren waarop ik jou kan helpen:

Ben je benieuwd wat voor jou het meest geschikt is op dit moment?
Stuur mij een mailtje en leg jouw specifieke situatie aan mij voor. Ik denk graag met je mee!

Liefs,

Hermineke
hermineke@blijmetjetuin.nl