Waar heb je jouw tuindroom verstopt? Heb jij ergens stiekem een bestandje op je computer of een (verborgen) pinterest board met allerlei tuinideeën? Of zit jouw droomtuin nog veilig opgeborgen in je hoofd?

Wat is jouw tuindroom? Waar verlang jij naar? Heb jij het al eens met iemand durven te delen? Heb je al eens durven opgeschreven of geschetst wat jouw tuindroom is?

Tuinverlangen of tuinverlanglijst?

Waar verlang jij naar voor jouw tuin? Een mooie overkapping, een zwemvijver, een buitenkeuken, een vuurplaats? Welke spullen moet jij aanschaffen om eindelijk écht gelukkig te kunnen zijn met jouw tuin?

Steeds meer bekruipt je het gevoel dat je alleen mooie tuinen kunt maken als je veel geld te investeren hebt.

Wist je we van nature geneigd zijn om tuinverlanglijstjes te schrijven?
We willen bijvoorbeeld:  een moestuin, een groot terras, een buitenkeuken, een pergola, een….

Maar jij weet ook dat geluk niet in spullen zit. En dat geldt ook voor je tuin.

Gelukkige momenten beleef je op een fijne plek waar jij je op je gemak voelt, waar je kunt ontsnappen aan de sleur of hectiek van jouw leven en waar je weer kunt opladen.

Zo’n fijne plek is niet perse en alleen te vinden onder een dure overkapping. Vaak beleef je gelukkige momenten ‘gewoon’ liggend op een kleedje tussen de madeliefjes in het gras.

 

Het tuincentrum en haar valkuil

Ook ik trap ieder jaar wel een keertje in die valkuil: In het tuincentrum laad ik mijn karretje vol met hippe kussentjes en bloeiende planten. Een paar weken later heb ik alweer spijt: het levert gewoon niet de voldoening op waar ik zo naar verlang.

Te makkelijk geef ik een paar tientjes uit aan prullaria. En als ik dan ga optellen wat ik per jaar her en der heb uitgegeven dan kom ik tot de conclusie dat ik dat geld beter wat doordachter en gerichter had willen besteden.

Het hebben van een tuin is een kwestie van je geld uitgeven met een helder doel voor ogen. En laat dat doel nou eigenlijk ‘gewoon’ jouw tuinverlangen zijn… 

Zodra jij jouw tuinverlangen op papier hebt gezet bepaal je richting. Je weet dan waar jij het komende jaar (of de komende jaren) naar toe gaat kunt werken met je tuin.

 

Waar verlang jij naar?

Mag ik je uitdagen om een serieuze stap te zetten richting die heerlijke tuin? Om op papier te gaan zetten wat jouw tuinverlangen is?

Misschien ben jij helemaal niet gewenst om planmatig en gericht aan jouw tuin te werken. En daarom help ik jou graag: door het zetten van heldere stappen en met een duidelijk doel voor ogen creëer ook jou zelf een tuin waar je gelukkig van wordt.

download de eerste stap naar jouw prachtige tuinplan

Tuinplannen en tuinontwerpen maken kun je overlaten aan een professional (bijvoorbeeld een tuinontwerper of een tuinarchitect). Maar jij kunt ook zelf je tuinplan maken! Ik vind het super leuk om jou te begeleiden, zodat jij zelf jouw mooie tuinplan (en misschien zelfs wel een mooi tuinontwerp) op papier kunt zetten. 

De eerste stap is vaak het moeilijkste, want: waar begin je?

Als jij vandaag nog wilt starten met jouw tuinproject, dan kan dat!
Ik heb een handig lijstje gemaakt waarmee je de belangrijkste EERSTE vragen aan jezelf stelt. Een super waardevolle start voor jouw tuinproject. 

Download jouw tuinverlangen overzichtslijstje en print ‘m uit.
Ga op een fijn plekje zitten in je tuin. Kijk om je heen en beantwoord dé belangrijkste vragen om uiteindelijk een tuin te creëeren die helemaal bij jou past.

Je zult ontdekken dat genieten in jouw tuin niets te maken heeft met dure spullen maar alles met het maken van een plek waar jij fijne momenten kunt gaan beleven.

X

Hermineke